Små kakor och Märtas skurna chokladkakor
Bakade några småkakor i går, några blev bra andra inte.

Lingongrotta

Små kakor (grundrecept)
Ca 150 kakor
7 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
400 g kallt smör
2 msk kallt vatten
1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke.
2. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen.
3. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.
4. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
Dela sedan upp degen i mindre delar, och smaksätt kakorna med dina favoriter...tex kanel, rivet apelsinskal, sylt, hackad choklad mm
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills de fått lite färg.
Märtas skruna chokladkakor
Märtas skurna chokladkakor
ca 60 st
ungstemp 200 grader C, varmluft 175 grader C.
200 g margarin eller smör
2 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 mak vaniljsocker
1 ägg
pensling och garnering
1 ägg
pärlsocker
Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
Dela upp degen i 6 delar. forma dem till rullar. lägg dem på en smord plåt eller bakpapper. platta till rullarna något. pensla den med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
Grädda mitt i ugnen ca 15 min
Skär dem varma i 2 cm breda,sneda bitar.
(Detta recept är från boken , sju sorters kakor.)
heheh baktanten=) skicka ner lite hit=) Sött av vikke 0=) duktig kille ska läras i tid=)
FIna bilder även de längre ner som ja ej komenterat utan skriver 1 iställe för 100komentarer=)
kram kram MIckan
Är du den berömda bagar nettan istället för bagar märtas bullar haha skoja lite med dig ,ja nog kan du baka alltid gott gott,och viktor hänger på!