STULNA REGPLÅTAR

såå irriterande att folk inte kan låte grejjer vara.  mamma har våran bil i västerås, en grå volvo 850 som låter ganska högt...    har nån sett plåtarna på en annan bil ring polisen...

hos barnmorskan på inskrivning!

I går va jag och ygge till barnmorskan på inskrivning! Gick jätte bra förutom den biten med blodprovet. Jag som är så jävla rädd för nålar och sprutor skulle ta tre rör... Tänkte att hon får ta vänster arm för där har jag synligast ådror. ligger och skakar och får hjärt klappning... fyy fan få de överstökat (tänkte jag) in med nålen och så kommer de .... INGENTING ....  Jävlar va ont de gjorde, hon stack fel!!! Så va de bara ta den den andra armen... fan inte en gång till tänkte jag ygge sitter och håller mej i handen HÅRT får nästan blodstop men allt för att få tankarna på annat håll när hon sticker in den där förbannade nålen en gång till... Nu kommer de allafall blod. Hon fick dom tre rören hon skulle ha och sen ett till som man kan ta med stick i fingret på men hon passa på att ta de i armen när de endå va blod där, och så ville hon ha en till men tji fick hon mitt blod ville inte komma ut nå mer =)   Hade alla fall 154 i järn värre och de va ju bra! får käka järnrik mat så jag inte sänker de så mycket!

På kvällen kom majsan och mallen på fika. Jag hade gjort en fryst cheesecake som jag bjöd på =) Mums.. Majsan tog med sig lite morötter och purjolök till mej som hennes bror eller syster har odlat (kommer inte i håg vem). Sen kom danke förbi och fick sig lite fika, sen gick vi en kort promenad han , jag och majsan.  När vi precis hade kommit in så kom tommy... Han fick den lilla bit som va kvar av cheesecaken.. Sen vart de lite tråkigt så vi tog och spelade lite speculation.  Riktigt kul spel, inte lika kul att komma sist men nån måste ju göra de oxå...  Kom i säng vid 2 tiden skulle jag tro... Då va jag riktigt trött... Tack för en rolig spel kväll de måste vi göra om!


Spelet Speculation.
Min goda cheesecake

Goda egen odlade grönsaker, ekologiskt värre... haha


massa ved!!

Har nästan bara slöat i dag. Förutom när jag lagade mat, diska och staplade lite ved. Ygge och danke gjorde de mästa jobbet =) bära från kärran till källan och till ved huset =) Nu har vi allafall ved så vi klarar oss nåra veckor och slippa frysa =) annars har vi ju oljan men behöver ju inte slösa den innan vintern har börjat!

I Morron är de dagis för busungen och bm för mej!! hoppas de går bra. Är lite nervös för va som komma skall...


I bland önskar man att katterna va innekatter eller att de va vinter året om så man slipper plocka bort 5 möss från gården varje dag.. En av dom har till och med tagit en fågel... Hur nu de gick till ! ?...
Ja ni ser ju hur gott Zeke tycker att de är! =)


förkylda dagar!

fy då har man åkt på höstens första snoriga förkylning tyr att vicke klarat sig hittills, peppar peppar =)
har inte gjort så mycket annat en legat i soffan och tittat på tv och tagit de lungt.

för 2 dagar sen (17/9) hände nått fruktansvärt här i byn. en familj med 4 barn miste sitt hus i en gigantisk bland. som tur va så hann alla ut i tid och klarade sig utan skador. huset klarade sig inte lika bra, de brann ner till grunden.


kalas i går!

i går fyllde ygge 26 år, grattis älskling! gjorde en super god tårta =) hade lite besök under dagen. majsan och bengt-ivan, daniel, farfar ragnar, biggen och tommy å mallan...  


senare på kvällen va jag ute och gick en promenad med mallan, majsan och daniel. vi va nog ute 1 timme och 10 min, så lång tid tar de att gå runt gunnarn (nästan) =)


nu ska jag diska och sen blir de korvstroganoff och ris till middag....tårtan jag gjorde.
mellanlagrena är marsan, banan och drottningsylt. på tårtan har jag
grädde, kiwi, pysalis, mandarin, jordgubbe och björnbär
.

fina blommorna som tgge fick av mamma sin!


Det går framåt med huset!!

Rummet intill köket är klart fattas bara gardiner, köket är nästan klart bara luckorna och gardiner som fattas, sen är hallen nere nästan klar bara panelen som ska målas en gång till, panelen i trappen och hallen uppe är grundad och väggarna är målade men ska målas en gång till,  vickes rum är helt klart, bara gardiner kvar, sen är de vardagsrunnet och vårt somrum som vi inte har börjat med än men de kommer. bara vi blir klar innan jul så är jag nöjd. 

busungen började på dagis för 2 veckor sen och han triv jätte bra, han vill inte gå hem när jag hämtar honom.  han får bara gå måmdag-onsdag 08:00 till 13:00 lite annolunda än i västerås men man vänjer väl sig.


vicke rum innan och efter
köket före och en lite bild efter, kommer bättre kort när luckorna är på plats
snart ska jag ta och göra grunden på 2 tårtor. får garnera dom i morron för jag vill inte att dom ska bli dålig!  den stora gubben i huset fyller ju år i morron så då måste man ju ha lite tårta ifall de kommer nån =)

nej, om man ska ta och gå och diska lite nu då man har de gjort!!Sen måste jag ju skriva GRATTIS till micka, danne och issa som fick en liten Jonathan den 8 septemberRSS 2.0