Små kakor och Märtas skurna chokladkakor


Bakade några småkakor i går, några blev bra andra inte.






Lingongrotta

Små kakor (grundrecept)

Ca 150 kakor

7 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl strösocker
400 g kallt smör
2 msk kallt vatten

1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke.
2. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen.
3. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop.
4. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.

Dela sedan upp degen i mindre delar, och smaksätt kakorna med dina favoriter...tex kanel, rivet apelsinskal, sylt, hackad choklad mm

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills de fått lite färg.


Märtas skruna chokladkakor


Märtas skurna chokladkakor

ca 60 st
ungstemp 200 grader C, varmluft 175 grader C.

200 g margarin eller smör
2 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 mak vaniljsocker
1 ägg

pensling och garnering
1 ägg
pärlsocker

Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
Dela upp degen i 6 delar. forma dem till rullar. lägg dem på en smord plåt eller bakpapper. platta till rullarna något. pensla den med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
Grädda mitt i ugnen ca 15 min 
Skär dem varma i 2 cm breda,sneda bitar. 

(Detta recept är från boken , sju sorters kakor.)


Tvätthög!!

Tvätthögen börjar likna ett berg, de är fan i mej ur trist att tvätta men man måste ju när man har två ungar som skitar ner minst 2 ombyten om dagen... Jag lovar de blir Mycke tvätt och vicke han tycker de är skit kul att kasta kläder överallt så man måste springa och leta. Han specialite är att lägga smutskläder i leklådorna. Min specialite är att glömma tvätten i maskinen, brukar komma på mej dagen efter... Iof gäller de inte bara tvätten utan de mesta,som t.ex. kaffet... Undra om man blir virrig när man har för mycke att göra så man bara skiter i de..???

Medans jaghav nere och hängde tvätt så kom vicke och sa att han hade en överaskning.... När jag va klar så följde jag med upp. jag skulle blunda, när jag kom in i sovrummet fick jag öppna ögonen och min lilla älskling hade bäddat våran säng =) *kärlek* Hur gulligt är inte de?

Lilleplutt blir bara mer och mer rörlig kan flyttar sig lite bakåt och sidled om de finns en leksak som han vill åt och sitter gör han, ganska stadigt men jag vill fortfarande ha kuddar runt. Han brukar få ryck att bara kasta sig bakåt.Han har börjar han stå när man håller i han , vilket han tycker är skit kul... För när man ska sätta ner honom så blir han som en pinne och vill stå.


Överaskade med å bädda vår säng, sötisen


Rutan i tvättstugan va krossad, hur de nu hänt!?


Busungarna

huvudvärk!!

fy vilken huvudvärk jag har haft i dag, alvedon har inte hjälpt ett skvatt. jag har inte vart den perfekta mamman i dag lite defekt på humörs fronten. men man kan inte vara tipp topp jämt. iallafall så har jag slängt i hop lite kakor vilket gick si så där.. alla kakor ville inte riktigt som jag vill eftersom jag va lite sen med att ta ut dom ur ugnen, men så är de väl när 2 små busar vill ha uppmärksamhet och äta  med mer, med mer och med mer.... men några blev allafall bra.. choklad snittar och lingon grottor. 

pyttipanna och ägg blev de till middag och jag fick inte äta i fred för en liten herre va ruggit övertrött och kände för att vara ledsen och inte sova, efter middagen så tog jag mej ner i källaren för en dusch och tappade upp ett bad och la mej ner och bara slappnade av. de va nog inte så dumt för jag tror jag slumrade till lite för helt plötsligt va vattnet kallt, haha.. de är inte ofta man tar sig tid att bada, iallafall inte när man har små barn.

lite bilder kommer sen för kameran ligger nere i köket och jag ska gå i säng, känner att huvudvärken börjar komma tillbaka. ingen idé att pina sig uppe...

god natt gott folk....

Jag är med och tävlar om en stor goodiebag hosLindet

EN HELT GALEN GOODIE BAG, självklart måste jag vara med =)






★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★



 



"Jag är med och tävlar om en stor goodiebag värd minst 8000 kr hos Lindet. Tävlingen hittar du här! Var med du också!"




Goodiebagen innehåller:

Canvastavlan.se sponsrar med ett presentkort på 600 kr att köpa canvastavlor för. Dessutom bjuder de på frakten!

♦ Karin Herzog sponsrar med en lyxig Oxygen Foot Cream.

Kalaslagret sponsrar med ett presentkort på 500 kr att shoppa kalasprylar för.

Cb kids sponsrar med ett presentkort på 200 kr.

Namnnappen sponsrar med en motivnapp.

Barntyger.se sponsrar med en stor och en liten textilkorg från Nyblom o Kollén.

Spöket Laban sponsrar med Tummen badcapé och Tummen reflex till vagnen.

Bambino Mam AB sponsrar med ett On-the-Go –kit ( picnicbox, sportflaska, bestick osv ) från Bambino's sortiment.

Darling Express sponsrar med ett presentkort på 250 kr. Darling Express, som har perfekta presenter till nyfödd baby, levererar gärna vinsten presentinslagen.

Pappaprylar sponsrar med en valfri vara till ett värde av upp till 500 kr från Pappaprylar.se - babymonitorer, skötväskor, barnsäkerhet och mycket mer!

Studio Nele, som bland annat säljer fina doppresenter, sponsrar med en valfri grafisk tavla (21 * 30 cm).

Önskefoto sponsrar med en Fotokalender Klassisk med ett lyxomslag.

Kalasform sponsrar med 8 paket Mumim bakformar (tryffel och muffin).

Pledd.net sponsrar med en personlig Baby filt i valfri färg. En babyfilt med barnets namn, födelsedatum, födelsetid, vikt, längd och dedikation.

KidMix sponsrar med en halsduk från Fransa Kids.

My Own Style sponsrar med en almanacka i plåt med praktiska magneter att flytta på för att välja datum.

myHeart sponsrar med par örngott/Kuddfodral, Mitt hjärta tillhör dig.

Barnkalaset sponsrar med en valfri tårtbild (oblat).

Leklandet sponsrar med ett presentkort på 300kr att köpa leksaker för.

Living and room sponsrar med två kökshanddukar.

Lindblom of Sweden sponsrar med fyra valfria tavlor (15 x 15 cm). Lindblom of Sweden har en barntavla för alla.

MyKidoo sponsrar med ett matset och bestick.

Familjesmycken är med och sponsrar med ett presentkort på 500 kr. Familjesmycken har underbara namnsmycken för hela familjen.

Ecoloco sponsrar med en ekologisk shoppingväska från Katvig, som går att göra om till en barntunika.

Bokstavsboden sponsrar med en valfri bokstavskudde.

Snutten.se sponsrar med ett 3-pack snuttefiltar.

Bioform sponsrar med Broncilan och Flurival som är perfekt mot höstens förkylningar.

Royaltstick.se sponsrar med en Royal T-Stick.


★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★


Hur dum får man vara?

har vart  förbannad i 2 dagar nu för att internet inte ville funka. eller vissa sidor funka, vissa inte. dom sidorna som fungera dom hade inga bilder. och fb va helt mysko... men smart som jag är kommer jag ju på att jag kanske ska testa explorer och gissa vad... jo, allt funka så tack och hej då mozilla... de jobbigaste är ju att kopiera alla favoriter. men de är ju en fis i rymden.

i går kom ett litet brev från tradera... shit tänkte jag nu kommer en påminnelse, men inte då...  jag har vart med i nån tävling om att sälja mer i september än va jag gjorde i augusti, vilket jag inte kommer i håg att jag gjort men tydligen så hade jag de =)  i de lilla brevet fanns iallafall en trisslott....spänning..... jag vann, än om de bara va 50 kr så vann jag ju vilket va kul så jag lovade vicke att jag skulle ta två nya så han kunde få skrapa med mej... då får jag hoppas på stor vinnst =)

i dag så har jag jobbat. va två tjejer som va med i dag några timmar och hade 1 dags praktik eller nått liknande. tur för os¨s då slapp vi packa upp alla varor... eller en vagn han jag plocka ut allafall. sprang mest till kassan och virra omkring i dag. mitt huvud har inte riktigt lämnat kudden. sen har jag beställt en pumpa tills på fredag. förhoppnings vis så ska jag väl få till en fin liten pumpa gubbe =) hehe... och om man skulle försöka sig på nått med recept pumpa i.

nee snart kliver nog ygge innanför dörren, han har jobbat över... 

adjö för nu , är som en isbit så jag ska ta mej en kopp tea och  virra in mej i en filt framför tvn...

Blä för att vara kvinna...

....vissa dagar i månaden. Varför ska de va vi kvinnor som drabbas? Vi ska ha mens och föda barn. Just nu har jag de först nämda och jag dör av värk... Och på de har jag huvudvärk. Så i dag har jag inte vart en glad person, har heller inte fått nått gjort bara vart till konsum. Därför tänker jag inte skriva nå mer jag ska gå till min kära säng och läsa min Vi Föräldrar som kom i dag och hoppas på att kunna somna relativt snabbt...

God Natt,
skriver antagligen mer i morron om jag känner mig bättre. Annars så dröjer de lite till..... 


Bjussar på ett kort på mej själv som liten, är väl nån månad gammal skulle jag tro, visst är jag söt =) hehe


Söndag den 24 okt

då va denna veckan slut... på onsdag blir de jobb för mej, majsan skulle vara barnvakt till barnen. de blir en extra slant till julklappar eller nå annat viktigt.

fick sovmorron i morse, fast jag vakna kl halv åtta när albin vakna, fick väcka ygge.. haha sen vakna jag kl nio och somna om i gen, jag gick upp kl kvart i elva.. kan inte för mitt liv förstå att jag kunde sova så länge... skönt var de då allafall.

vicke har vart ute flera timmar i dag och åkt bob och pulka. och han har väl skottat men mini snöbjörn oxå =) albin har inte gjort så mycke. han har suttit och lekt med ett hus, sånn där med klocka och "kulor" man kan räkna. och så har han badat. han verkar tycka att de är kul och försöker att ta vattnet vilket inte går och ser då så förvånad ut.

nu är båda barnen här inne och lever bus så jag inte kan koncentrera mej på att skriva. haha, så de för bli som de blir...

fick besöka av kära svärmor och smtidigt kom matte, petra och elias, bjöd självklart på kaffe och cupcake. elias fick en egen äggfri muffin. testade även att göra blommor av modelleringspastan jag beställde... gick faktist rätt bra. ska avancera mej lite när jag har tid att sitta för mej själv.

nä nu ska jag lägga ungarna i säng, fast för blir de tandborstning!

fick pressent av matte, petra och elias, hihi nu kan jag baka ännu mer =)
får bjuda på bullar nästa gång dom kommer på kaffe =)


koncentration...


blomman=)



spelar!

Äggfria muffins

Känner mig så elak när lilla E kommer på besök och bara kan äta skorpor. Så i dag när jag visste att dom skulle komma så baka jag ägg fria muffins till honom. de måste vara krångligt att var allergisk mot ägg, ja eller allegisk mot nått överhuvudtaget.. 



ÄGG FRIA MUFFINS

½ dl socker
1 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl eller rismjöl
1 tsk bakpulver
1 dl risdryck eller havredryck (muffinsen blir luftigast med risdryck)
4 msk rapsolja eller flytande mjölk- och sojafritt margarin

Gör din egen smaksättning eller välj någon av följande:

- 2 tsk vaniljsocker + 1½ - 2 msk kakao + 1/2 tsk snabbkaffe (mosa kaffepulvret med en sked innan du blandar i det)
- 2 tsk vaniljsocker + 2 msk kakao och byt ut havredrycken mot 1 dl apelsinjuice
- 2 tsk vaniljsocker och 1 dl bär, tex hallon och blåbär
Kom ihåg att läsa innehållsförteckningarna om du inte är helt säker på vad ingredienserna innehåller.


Så här gör du:

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll över vätskan och margarinet och vispa snabbt ihop till en smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler under duk.


Äggfria muffins torkar snabbare än andra muffins, så förvara dem i frysen och ta fram strax innan du ska bjuda på dem.

Muffins med hela bär behöver några minuter extra i ugnen. Känn med en sticka om de är färdiga.



Så här blev min äggfria choklad muffin

usch och fyy..

Va deprimerande att gå upp när de fortfarande är mörkt. Men man vänjer väl sig.Jag har fortfarande inte vant mej med snön. Varje gång jag kolla ut får jag en chock...haha,  Kan ni fatta hur man känner.Förra året kom snön i novenber allafall, de kan jag godkänna. Blev inte så värst mycka sömn i natt.. Kom i säng efter hhalv två och låg och verd och vände på mej ett jävla ta efter de... Så kände albin för att gå upp lite efter sju.... men man får stå ut, sova får man göra en annan gång.  Nnu är kaffet klart, ska gå och dricka de så man för i gång kroppen och knoppen... haha...





hela jä*la dan....

.......Har de snöat och stora flingor är de oxå... Ingen plogbil har vart å plogat heller så hur jag ska kunna ta mej till dagis och hämta lilla sune vet jag inte... Albin får väl åka vickes gamla EL (emmaljunga).... Undra vad man ska hitta på med 3 småttingar !? Eller ja en 6 mån, en  1 ½ åring och en 5 åring... Alla olika stadier och leker olika men utelek funkar väl för alla små, mest synd om albin som kommer få ligga ihop bäddad i vagnen och knappt se nått...Skulle kanske haft en riktig overall i stället för fleece dessutom ser han ut som ett korvskinn i den när man klär på han lite extra under.. haha söten =) ... Men de finns ju inte världens massa klädaffärer affärer här. I S-uman... hmm....INGEN med barnkläder... I Lycksele...lindex, åhlens och chickaboom...Men jag sätter mej inte gärna med 2 barn på bussen 14 mil tur och retur...Otur att vicke och Albin är född på olika sidor av året.. har jag ännuner otur så kanske han inte kan ha vickes gamla overaller sen...

Glömde ju skriva i går.. Eller glömde och glömde ygge satt vid datan och läste om nått, tror de va om över och undertryck i huset eller nått liknande som jag inte fattar ett dugg av...haha.. I alla åkte jag och barnen med mallan till s-uman. Gick in på banken och undra hur man gjorde med e-leg som jag inte får att funka... Fick de förklarat för mej så jag ska väl försöka mej på de i kväll... Och så va jag in i spelhörnan och skicka i väg ett par böcker som jag sålt.. Sen in på ica och handlade sen vidare till och OK och hämtade mitt paket från strössel och annat =) Och så självklart glömde jag ju välling på ica så jag fick gå in på konsum och handla de plus lite annat som jag glömde.. Vicke va med in och självklart skulle han ha massa leksaker men där va de stopp... Han fick välja en tidning i stället, Tom och Jerry va mest lockande då den hade en prutt kudde, tur ygge kan läsa den.. Själv köpte jag föräldrar och barn och ygge fick 91:an... Och så hjälpte jag bröst canserfonden genom att köpa Ahlgrens rosa rattar =)

Snart dags att vecka Albin, ska gå och hänta Sune vid fyra tiden, första gången jag är barnvakt till honom så jag hoppas de går bra...


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ja och när jag skulle publisera så självklart så ville internet sluta funka så nu i idol reklamen så kommer den=) hehe
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Winter is here... to stay???
bild från i morse.. nu är de säkert 15-20 cm


macaroons

Macaroons

150g skållad och fint, fint malen mandel
150g florsocker
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag
ev. livsmedels färg

Gör så här
Blanda mandel och siftat florsocker i en skål.
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.
Blanda socker och vatten till sockerlagen och låt koka tills temperaturen nått 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita och ev. några droppar karamellfärg i mandel och florsockerblandningen. Vänd ned den italienska marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Grädda sedan i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.


Macaroons med vanilj och jordgubbs frosting.

mini cup cakes

Mini cup cakes Vanilj/citron och Choklad.
ca 25-30 st,


Använd bakformar som är ca 3 cm i diameter.

Jordgubb och vanilj frosting


1 påse vaniljkräm (pulver)
1 dl mjölk
1 dl vaniljyoughurt
valfri mängd jordgubbsaft eller essens.
ev röd livsmedels färg

Blanda pulvret med mjölk och youghurt. Blanda sedan i saften, blir krämen för tjock vispa mer lite mer mjölk. Den ska fortfarande vara tjock annars går den inte att spritsa.



MINI vanilj/citron
cup cake med jordgubb och vanilj frosting.




MINI Choklad cup cake med jordgubb och vanilj frosting.

Choklad Cup Cakes

CHOKLAD CUP CAKEs
ca 16 st

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
4 msk vanilj youghurt
4 msk mjölk

1. Vispa ägg och socker vitt och luftigt
2. Blanda de torra ingredienserna i en egen skål och rör ner lite i taget i äggvispet
3. Rör ner youghurt och mjölk med en slickepott
4. Fyll formarna med hälften smet
5. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min minuter i 185 grader



Min härliga choklad cup cake med cream cheese frosting.



känner mej inte nå annorlunda...

Än va jag gjorde när ja var ett år yngre.. Haha ja ni förstår vart jag vill komma... Hur känns de nu? - Hmm som i går, va skulle vara annorluna än tidigare? För mej är de bara siffran efter tvåan som har ändrats från en trea till en fyra. När man är liten är de ju JÄTTE kul att fylla år och får pressenter men ju äldre man blir desto mindre viktigt är de.. Jag tycker de är jätte kul att folk kommer och fikar när jag fyller för då får jag ju baka, pressenterna är ju inte de viktigaste de är en bonus. De är sällskapet som räknas mest. Nog om de.... =)
Jag bjöd allafall på smörgås tårta, cupcakes, mini cup cakes och macarones och kaffe så klart.
På förmiddagen medans jag stod och bakade så kom Majsan  och B-I och grattade mej eftersom majsan jobbade kväll så passade hon på innan hon åkte till jobbet. Hon fick självklart smaka smörgåstårtan men inte cupcaksen för dom stod i ungen =) Senare så kom mallan och lekte lite med barnen så jag hann klart allt.. tack så mycket!
Halv sju kom resten.. Ann-Britt, Ida, Tore, Ragnar, Mallan, Tommy och B-I.. Tack för en trevlig kväll..

Lite bilder kommer här.

Smörgåstårtan ser kanske inte så fin ut men den va jävligt god.


B-I fick en egen för han tål inte fisk...

Macarons

Alla cupcakes innan fyllning

Mina choklad cupcakes med cream cheeas frosting

Vanilj/ citron cupcakes med cream cheeas frosting

vanilj/citron och choklad Mini cupcakes med jordgubb och vanilj frosting

På fyllninga innan alla kommer

Testar pappas päls mössa (nej, den är inte riktig)

Albin och gammel daff

kan inte minnas...........

Att jag någonsin haft snö på min födelsedag !?  I vilket fall som hälst så är de snö nu och inte så lite heller för att de bara snöat i natt...  Och de blåser isbjörnar och orkanvindar, tänker absolut inte sätta ut foten utanför dörren i dag om jag inte måste.  När Vicke skulle gå till dagis kom de in en kall och stel katt.. hehe vill han vara ute i detta väder så visst.. Figge är som bortblåst... villket han brukar vara några dagar iof men i detta vädret? Brr..

Snart så ska jag ge mej på cup cakesen och blaska ner golven med citrondoft så de luktar gott till kvällen.. Eller om man skulle ta violdoften i ställt =) Hmm... Får fundera lite på de... Kom just på att jag måste leta efter stången till blaskaren, Ygge fick ta den och blaska golvet i pannrummet där de var svart och jäkligt, tur fluffet där va utslitet hehe...

Nu va kaffe kallt oxå, fan. Jag glömmer alltid kaffe, hittar alltid något att göra och vipps så va kaffet kallt.. Jaja tur de finns mer i bryggaren för min dag blir ju lixom ofungerbar utan kaffe på moronen. Minst 2 koppar sen kan de ju slinka ner nån mer kopp bara för att de är gott... hehe

Ne om man skulle gå och göra lite nytta nu då. får åter komma i kväll och berätta hur dagen blev, och om min yber fula smörgåstårta blev god... Hoppas dock att den hållit sin form i kylen i natt... Fast iof är de ju bättre att den är god och ful än äcklig och fin.. Eller?

Framsidan (kl: 08 )


Baksidan (kl: 08 )


Bilder från i går

V
icke pratar med mormor


Jag kan flyga jag är inte rädd


Undra va som rör sig i hans lilla huvud.



Super god kola

I går skulle jag göra lite kola, men de blev inte som jag tänkt mej. Den blev alldeles för mjuk så jag kom på den briljanta idén att göra choklad med kola fyllning. Först så smälte jag 200 g ljus blockchoklad och penslade ett så tjockt lager som möjligt i en iskubs form och ställde in i frysen ca 5 min. Sen fyllde jag den mjuka kolan i formen och fyllde upp med choklad, sen in i frysen ca 10 min, vipps så hade jag super god choklad med kola fyllning. Jag gjorde även några i små kakformar också men då klickade jag bara i kolan och fyllde upp en liten bit med choklad.

Här kommer receptet på kolan.


ny gardin

Redan måndag... i dag har jag vart lite flitig, har hunnit hänga tvätt, diskat, bytt gardiner i datarummet som hade vickes gardiner, passade inte så bra där inne =) flyttat skötbordet till "toan"  här på övervåningen som inte har nån toa bara aett handfat =) eller toa är ju för katterna eftersom deras låda står där hehe. så nu slipper de lukta blöja i datarummet =)  sen är ygge kom hem så åkte vi till konsum för att handla de sista till smörgåstårtan som jag måste göra i morron så den hinner dra i sig av de goda=) och cup cakes måste jag oxå göra...
mycke att göra men så lite tid
..
iallafall när albin får för sig att han inte vill leka själv...

Vicke har vart på barnträffen på fillan i dag. hann bara gå halvägs så kommer Å i bilen och erbjuder vicke skjuss efter som E oxå skulle till barnträffen. sen fick hann skjuss hem oxå... dom hade tycligen pratat om david i lejon gropen. visst hette han så, är inte så inläst på bileln...

Nu ska jag knåpa ihop receptet på kolan och lägga in de... här kommer en bild på hur de blev i datarummet med gardinen.


hälsning från Albin





kl a <Z> VZ<AASD<VVVVVVVVVVXC<<       mn vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv3ca<z3mcv xxg3c3z,,,,,,,,,,m                      j jhhhhhm                                                                                     km  .gb       -m




En liten hälsning från Albin

kaffe cupcakes


söndag!

Ja då va denna veckan slut och va man man gjort? inte mycke, badkaret och dörren är på plats så nu kan man äntligen duscha igen. vicke badade hur länge som hälst i fredags jag tror han kom i säng efter elva... men som sagt så va de fredag och vi tyckte han kunde få vara vaken lite extra... kanske blir lite för sent, de händer inte så ofta som tur är...

Albin har börjat flytta sig bakåt i gåstolen, de står väl inte på förren han kutar om kring som en tok i den...

Bakade lite i går. testade ett nytt recept på cup cakes. skulle bli 12 stora men jag gick de bara till 9 st. får ta mindre formar nästa gång.. ochi dag blev de lite kola kok =) nu är den nere i matkällarn och ska svalna sen ska jag skära upp de och slå in i smörpapper...

Nee nu så ska jag gå ner och kolla frysen så de får plats kött. ska åka och hämta lite styckat hos lars-göran =)

Åker pulka på årets första snö.


Gott med morotsticks


Duktig å borsta tänder


vicke gömmer sig



Badrummet, ny lampa och fönster, nymålat tak och dörr.. och badkaret fick vi av majsan och bengt-ivan.


sommar tårta

Denna fina tårta gjorde jag till marlens födelsedag den 1 oktober


väntar ivrigt!

Beställde precis lite roliga saker från strössel & annat. Dom hade precis allt jag ville ha, andra sidor jag kollat på har haft de ena och en annan sida de andra så jag är riktigt glad att jag hittade denna sidan. Frakten va inte heller dyr.

Dessa saker väntas hamna i min brevlåda nästa vecka =)


Zebra Gul/Grön     Modellerings verktyg    Medelleringspasta


Smultron essens            Viol essens


Blad utstickare           Ros utstickare



Här kommer även ett recept.


OBS!
Det står fel i receptet på cream cheese frosting. De ska vara en saften av en halv citron.



Jag tävlar hos Carolina om ett Halloweenpaket från Strössel & annat



Jag tävlar hos Carolina om ett Halloweenpaket från Strössel & annat

detta får man inte missa, helt perfekt till halloween cup cakes =)

snö va de här!

I går började de snöa, jag tror aldrig jag varit med om att de kommit snö innan min födelsedag =)  Måste köpa nya vinterkläder, jacka och termobrallor och kanske ett par skorter skor så man håller sig varm om fossingarna i vinter. De skulle väl bli en vargavinter har jag fått höra. Brr jag som inte stack ut näsan förra vintern när de va 30 minus hur ska de gå nu? I morse låg lite snö kvar och sen hade de fryst på så när jag promenixa till jobbet i morse höll jag på att åka på arslet ner för backen... Hoppas ingen såg " bambi på hal is " =) kom allafall i tid trots att jag trippade fram resten av vägen.

Vicke har hunnit åka både pulka och bob i dag... Inte så mycke snö men tydligen gick de åka lite. En halv meter snögubbe hade dom gjort oxå, men när jag skulle ta kort på den så hade vicke redan hunnit mosa den... min lilla snögubbs terrorist.  

Jag hållar på att fixa lite recept på de jag bakar och tänkte lägga in här på  bloggen tillsammans med ett kort eller flera. Har fått nille på att baka.. de är ju kul. Nu håller jag på att träna på sugarpaste figurer och blommor de går ju sådär, men va är de man säger!? Övning ger färdighet!

Adjö for now!

(ska lägga in kort på snön sen när jag orkar gå ner och hämta och lägga in korten)

naturens kraft!

I går gick jag med vicke till "barnträffen" på fillan. Lämnade av honom och tog mej en kort promenad. Fick sällskap av zeke oxå. alla som ser han (och/eller Figge) när han går med mej tycker de är kul att en katt gör så.  Hämtade han kl sju. och när vi kom hem så va de bara för honom att borsta bort tandtrollen och gå i säng. De va upp tidigt i morse som gällde, kl tio över sju va han på dagis. Alla barn mellan 3-5 år skulle till s-uman och gå på teater och bussen här från byn gick kl 08:35.

L
åg på soffan och höll på att slumra till då ringer mobilen, hör majsan i andra änden och säger att de är norrsken ute. Jag som va skit trött och höll på att somna flög upp och kolla ut genon fönstret. Såå häftigt och riktigt fint. Första gången jag ser ett norrsken. Försökte ta kort men fick inga bra bilder, kameran kunde inte fokusera på få långt håll. Får nog köpa ett annat obektiv nån gång när han har blivit lite rikare. Tommy och Mallan kom förbi och vi stod uppe vid skolan där inga lampor lyser och kikade ända till klockan va över tolv. Då kända jag att de va för kallt att vara ute i blåsten, fötterna va som is i foppatofflorna.

N
u har jag i några dagar försökt uppdatera bloggen men som alltid kommer de nått i mellan.. nyss så kom DHL och lämnade paket. äntligen kan vi få klart badrummet.. rutan och fläkten sitter på plats, taket målat och så va de bara dörren kvar... och elementet med miljoner tillbehör som kom nyss..

Lilla abbe som blir mer och mer rörlig. Nu så snurrar han runt i ringar, lägger han han med huvudet åt tex väggens håll så efter en stund ligger han med huvudet är de andra hållet... Och så han han förstått att han kan lägga ner huvudet och vila istället för att skrika så han blir vänd på rygg... Sover gör han på sidan ser så sött ut med händerna över ansiktet och när man kommer in när han vaknat ligger han på mage och skrattar...

Lite nya kort har de blivit oxå. Va ute i söndags och kratta alla löv som farit om kring i blåsten. Tog en av pellets säckarna (200kg) och la ner alla löv i, den blev full... Men så kastade jag upp vicke på den så alla löv blev i hop plattade så nu går de nog i lite till..haha
Sen blev de en liten sväng till sjön tog några kort där oxå...

Nu lyser solen och de blåser fortfarande massor, vicke kommer hem från dagis om ca 20 min... Då ska vi kolla brevlådan om mallans pressent kommit och har den de så ska han få slå in den..


Vicke är ca 110cm så gissa hur mycke löv de är!!


Ligger och vilar på löven


Fint kort blev de oxå bland allt bus


Lilla charmtrollet =)


Ser riktigt kallt ut


Tänderna har kommit upp en bra bit.


Härlig kväll...


En mössa kan vara jätte kul


Vicke skulle absolut ha dessa strumpor på sig.. vart han har gömt dom vet jag inte!


Grabbarna Ygdén


Riktigt stolt över de fina kortet =)

Ny Design!

Va trött på min gamla design så jag knåpa i hop en ny, eller rättare sagt jag hittade en färdig på www.techno.se. la bara dit kortet och texten i headern.              så va tycks, blev de bra?

I dag har jag inte gjort mycke kasta in lite tvätt i maskin, diskat, krattat löv, vattnat blommorna och underhållit barnen, mäst A för V följde med Farmor ut på näset och hälsa på gammel daff och Elsie.

hehe glömde berätta om i onsdags när Alvar och maj-liss skulle låna bilbarnstolen tills deras barnbarn kommer och hälsar på. bil dörren va öppen och vi gick och hämtade stolen för att sätta in de och gissa vem som va på upptäcksfärd inne i deras bil.. jo figge...haha. han blev så rädd när vi kom så han viste inte vart han skulle ta vägen så han hoppade in i rutan... hörde riktigt hur de dunkade i huvudet på han, innan han hittade ut...

vet inte riktigt va jag ska skriva mer, de har ju inte hänt så mycket.  sänger in en bild på barnen. Vicke tyckte att Albin skulle hjälpa han att spela tv spel, men albin tyckte de va mer intressant att smaka och slå på dosan =)


bakat en hel hög med gott!

bakat en hel hög med gosaker den senaste tiden. tänkte jag skulle visa de!

börjar med vickes tårtor. (klicka på bilderna så blir dom större)


det är köpt botten, fy på mej. hann inte baka.
botten lagret är fylld med saltalakrisfiskarfluff och övre lagret är vitchokladfluff, spacklad med peppermint smörkräm och täckt med svart sugarpaste med mintsmak. pusselbitarna är i sugarpaste. det va första gången jag täckte en tårta med sugarpaste och jag måste säga att jag är riktigt nöjd.


denna tårtan är ruskigt ful, försökte spritsa chokladfluff men all blockchoklad hade nog inte smält riktigt så de fastnade och blev bara skit.

köpt botten även på denna tårta.
botten lagret är fylld med violknatteflyff och övre lagret med ljus blockchoklad fluff, den är spacklad med glasscream och spritsad med blockchoklad fluff. sen fick den några violknattar som dekoration oxå.

här är lite recept.

saltlakrisfisk fluff
150 g saltalakris fiskar
3 dl grädde

viol fluff
200 g violknattar
3 dl grädde

vitchoklad fluff
180 g vit choklad (går oxå bra med annan choklad)
3 dl grädde

smält godiset/chokladen i grädden. grädden får inte koka då går den inte att vispa sen. kyl minst 6 timmar innan du vispar.

smörkräm
100g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. förvara i kyl.

glasscream
3 dl grädde
3 dl vaniljkräm (typ marsan)

blanda marsanen ganska tjock, minska på mjölken något. häll i grädden och vispa till önskad kosnistens.

Sugarpaste

9 1/2 dl florsocker
1/2 dl vit baksirap
2 msk kokosfett
3 msk vatten
1/2 msk gelatinpulver

sikta florsockret i en bunke.  smält gelatin pulvret i vattnet över vattenbad. när gelatinet är helt upplöst blanda i sirapen och kokosfettet. när allt är blandat häll vätskan över florsockret och knådatill en fin och jämn deg. den ska vara lite kladdig. låt vila nån dag innan användning.  förvaras mörkt i rumstemperatur.



kommar andra goda recept i morron, klockan börjar va mycka nu!

glömmer.....

förstår inte att varje gång jag ska uppdatera så skriver jag nästan allt klart och så kommer nått i vägen så går jag iväg och gör de och glömmer helt bort att publirera inlägget...

jobbat måndag och onsdag, men nu så är de över skulle väl troligtvis jobba den 14 oxå och den 27 fick jag frågan om i dag!. riktigt kul å jobba men de är tungt på onsdagar och fredagar när varorna kommer då blir de mycke lyfta,har ruskigt ont i knät efter i onsdags... men de går över om nån dag hoppas jag. stort tack till marlén som tagit hand om mina troll =)

i tisdag va liten olycksdag! vicke vaknade med rivsår på kinden och senare på dagen när han skulle pärla med pärlplattan så hände en liten olycka i trappen.. hela stora godislådan med pärlor tappar han och hela trappen och hallen blir full av pärlor. de va bara att börja plocka..   och när jag gick in till abbe så hade han lekt med välling flaskan på nått vis så han var dyngsur av välling och vällingnappen låg innuti flaskan hur han nu har fått in den dit har jag ingen aning om. de roliga va att de va bara han som va blöt, inget på kudden, madrassen eller täcket...
på kvällen skulle ygge dra ner persinnen (stavas?) men märkte inte att den satt fast i gardinen så en kruka åkte i golvet... otur!! haha

och så har vicke vart hemma från dagis denna veckan för han har haft feber, 38,1 som mäst så de va inte så farligt men många i byn har haft uppåt 40 i feber, men har gått ner på 2 dagar.  de är väl så de är när hösten är här och vintern smyger sig på... abbe har ju fått 2 tandsingar och massor på G där inne i munnen så snart kommer väl dom upp oxå =)

löv... björklöv, fy fan säger jag bara. jag har krattat sjukt mycke löv. trött i armarna blir man oxå.. suck måste ta bort några träd inte kul att ha dom på gården... ca 15 st som tappar alla miljoner löv som jag måste kratta bort... fast på ett sätt är dom ju bra. dom suger upp allt vatten så huset inte får så mycke vatten på grunden... fast de är ju de enda possitiva...

Adjö!!!

5 åring i huset!!

i går fyllde vicke 5 år Grattis til min stora kille =). hade inte tid att sitta vid datan i går, jag startade den inte ens... undra när jag sist va utan datan en hel dag... tänkter...... just ja när albin föddes... i alla fall så började jag dagen i går med vispa godiskrämen till tårtorna. på den första tårtan hade jag saltlakrisfisk kräm och vit choklad fluff och på den andra hade jag violkräm och blockchokladfluffden ska jag göra i gen, fast med mer viol och med vit chokladfluff... mumsens... men jag måste erkänna att jag blev riktgt nöjd med smaken. dekorationen man man ju fundera på om den blev bra!!! skäms nästan över violtårtan... ruskigt ful, försökte mej på att spritsa med blockchoklad fluffet men de gick inte för små bitar av chokladen täppte till tyllen så de blev bara pannkaka....

nog om tårtorna.  vicke blev jätte glad över sina pressenter.
när ygge kom hem hade han med sig paken som han hämtat ut från mamma/mormor och vårat packet som vi beställde från lajbanssons.  gick fort för vicke att riva upp dom =)  av oss fick han en lyftkran, 1 meter hög som kan snurra runt och ta upp och ner saker. i paketet från mamma fick han en kickbike och 2 pack långkallingar sen va de ett paket från madde och henke där i oxå.. ett spel, små kloka barn på bokstavs jakt och en abc målarbok. 
vicke vill knappt äta den mat han hade fått välja, lyftkranen va ju såå kul att leka med=) hamburgare och bröd hade han beställt till middag... den gick fort i sen va de lyftkranen som gällde till besöket kom kl 18:00...
de va mallan och tommy, farmor majsan och ragnar, sen kom ida, andre,ann-britt och tore och sen bent-ivan.. och så kom matte och elias.. biggen kom efter ett tag oxå =) kan lova att de va fullt kaos till kl åtta... haha så är de när man har släkten ygdén hemma oss sig. =)
just jag kanske ska skriva va han fick av alla oxå.

av oss fick han en lyftkarn, djungelboken ljudbok, godis, en stoor kross, 2 tröjjor, en fleecetröja och fleecbyxor och en mössa.
mamma/mormor: en kickbike och 2 pack långkallingar
madde&henke: ett spel och en målarbok
farmor majsan & farfar bengt-ivan: 2 innebandyklubbor och boll.
mallan & tommy: chokladkaka, kankske kommer nå mer i dag !?
tore: strumpor, tattos och 20 kr
gammel daff ragnar: 100 kr
ann-britt och barnen:  en påse klubbor, byggare bob tidning och 100 kr
andre: en bil med massa ljud
matte,petra och elias: lego brandbil

kan ha glömt nått förlåt i så fall...

allt som allt blev de en lyckad dag! och albin va hur snäll som hälst hela tiden och blev inte rädd för någon som han blev när ygge fyllde....
vicke fick vara uppe till halv tio och han skulle sova under sitt lilla bord på golvet men massa tecken... bara han sover så... hehe. själv kunde jag inte somna så jag va vaken till tre...


här kommer lite kort från gårdagen.


den fulaste tårtan. den är i violkräm, blockchokladfluff och täckt med glasscream. dekorerad med chokladfluff och viol knattar


blev rätt nöjd, den är i saltlakrisfisk kräm och vit chokladfluff, spaklad med smörkräm och täckt med sugerpaste.


blåser ut ljusen!


testar kickbiken =)


spela nya spelat


albin snurrade in sig i filten, vet inte hur han lyckades..


just ja, albin fick sig en bitfot... den gillade han massor =)













RSS 2.0