en snabbis till storuman!

blir ett kort inlägg i dag!

i dag har de inte blivit mycke gjort! var till s-uman en snabbis och reklamerade en sak sen åt vi en glass och frasses, ingen höjdare i dag. hemmåt tog vi gubbträsskvägen de va länge sen man de kan vara kul att ta en annan väg i bland även om det tar lite extra tid...

väl hemma i gen så lekte kidsen ute och vi vuxna slappade.  y är nu och fixar bilen som ska besiktas nästa vecka.... min lilla bil.... hehe har bil men inte kortet =) men de kommer de med måste bara vänta 4 veckor till innan jag får köra pga nedsatt reaktionsförmåga i knät..

nej nu ska den lilla i säng och jag ska sätta mej och måla lite till några kort som ska göras. =)


tårta och klipptid!

jag som sa till mej själv att jag inte skulle göra några tårtor nu när jag är sjukskriven, men de gick ju åt skogen. Y´s farfar fyller år i dag och han frågade om jag kunde göra en gräddtårta... så eftersom det inte tar så långtid med en med prinsses fyllning så fick han en sån. bara 2 lådor med jordgubbar och 6 dl grädde... haha hoppas han blev glad och att den var god! kommer bilder i andra bloggen sen!

lite senare på dagen så åkte jag med bästa jossan in till s-uman. hon skulle klippa sig och smtidigt så passade jag på att bka en tid till torsdag nästa vecka. velar redan nu hur jag ska göra med håret. jag vill gärna ha kvar långt men samtidigt vill jag klippa av de för att det är så slitet och tunt och så kan jag inte fixa till det på nått vis... jag får se va de resulterar i!

vi har oxå hunnit med att vara till jossan och lekt. handlade lite innan vi åkte hem så jag lagade mat hos jossan, hon har bjudit så många gånger så jag vill ju bjuda tillbaka. känns jätte dumt att hon bjuder hela tiden ju... jag lovar att när huset är fixat så blir de en middag här.

nej men nu ska jag väl ta och se lite på dumburken .. har ganska ont i dag så till kvällsfika blir det 2 alvedon och benet i högläge=)

sweet dreams...

Agrafferna borta!

i går var jag till umeå och träffade sjukgymnasten. ca 10 min va jag där inne då hann han att kolla mitt knä och fick order om att gå med kryckor i 1-2 veckor till.  suck det är ju svin jobbigt att gå med dom längre sträckor, inomhus gick det bra att vara utan tyckte han.  så fick jag massa nya övningar att göra! vissa klarar jag inte fullt eftersom jag inte får ut knät helt etersom de gör svin ont vilket beror på att jag är svullen och att ledvätskan inte har någonstans att ta vägen. så får jag bara bort svullnaden så kommer jag nog att räta ut knät fullt och då kommer jag kunna göra övningarna som får i gång främre lårmuskeln som jag inte får träna nu eftersom knät inte kan sträckas ut.... det blir som en ond cirkel.

och i dag va jag tvungen att ringa sköterskan så hon kunde plocka bort agrafferna. dom jävlarna har gjort mej illa nån dag nu. det har stickts och fastnat i kompressen så det va skönt att få bort dom men det gjorde ont... tur jag hade min kära vän jossan med mig. hon lovade om de gjorde ont skulle jag få hålla henne i armen vilket resulterade i att hon nog fick mer ont i sin arm en vad jag fick när hon tog bort mina agraffer... hahah... hon lovade ju =)någon timme efter operationen.... riktigt svullen!


5 dagar efter operationen. fortfarande väldigt svullen och ett gigantiskt blåmärke visar sig.

13 dagar efter op.  8 st "häftstift" i de stora och 2 st var i dom små...


får de hur detta blir när det läkt helt.fick plåstra med lite stripes eftersom det inte va häftat helt kant i kant!
veliga jag!

jag är så velig när de gäller bloggen, vet inte om jag ska eller inte. är ju lite halvdålig på att uppdatera här... men den får väl finnas kvar så kan jag ju uppdatera när jag känner för de! nu borde jag ju ha all tid i världen att skriva nån rad när jag går hemma och är sjukskriven till sista augusti!

11 dagar sen operationen och de känns väl ganska bra. ska ringa sjukan i morron så jag får komma och plocka bort agrafferna som där väldigt dryga att ha nu när plasten börjar släppa och dra i huden.
rörligheten är inget att hurra för. jag kan inte sträcka ut eller böja knät helt för det gör så jävla ont så kroppen säger stopp. blåmärkerna börjar gå tillbaka lite, ja iallafall de jag ser utanför kompresserna!
och dessa tabletter jag ska äta... fick oxycontin, oxynorm och alvedon.  första 10 dagarna på morfin sen 1 månad på alvedon 2st 4 ggr om dagen.... inte så mycke för att käka tabletter men va gör man inte för att slippa ha ont...

i morron blir de en busstur till umeå. ska vara hos sjukgymnasten på ortopeden kl 13:40.. galen tid... så jag får ta åka kl kvart i 8 och är framme vid halv 1... 1 timme att slå ihjäl där... sen får jag vänta till kvart över 5 för att få åka hem så jag är väl hemma i gunnarn igen  strax över kl 20... suck! böir en lång dag! 

måste säga att jag längar till gubbens sem så vi kan ta vårt pick och pack ner till v-ås och träffa mamma, syrran och kära micka med fam... va längesen vi sågs saknar det =)tänkte visa lite bilder på vår tomt, eller va jag ska kalla det...
barnen har då kul i denna gigantiska sandlåda =)


mina underbara smutsiga barn som haft de bokstavligt "skit" kul i sanden =)

RSS 2.0