feber helg!

måndag i dag!vid sex ska vicke på barnträffen som börjar i gen efter jul han missade förra måndagen, visste inte att den hade börjat. vi tar en promenad till fillan och sen så går jag en sväng när jag lämnat honom.. ygge jobbar 12 timmars skift den här veckan. börjar sex och slutar sex.. stackarn kommer vara jätte slut när han kommer hem...händer väl inte så mycke mer i dag... en sammanfattning av helgen kommer här!


lillplutten har haft feber, man ska väl tacka för att de bara var feber. 39,7 som gick den upp till innan han inte ville ha termometern under armen längre. den ska sitta 10 min den hann att sitta ca 2 min. man kanske skulle införskaffa en öron termometer. undra om vicke oxå håller på att bli lite dålig i lördags när vi va på väg till l-sele så somna han och sen när vi åkte hem somnade han oxå på engång. och i morse sov han till kl va efter 10.. mina pluttar.

i L-sele va vi först in på leksaks affären. till vickes förtjusning fick han välja va han ville. barnen fick 300 kr var i julklapp av sin morfar och hans fru, tackar =) som sagt fick han välja va han ville och efter mycke velande och väljande så köpte han en sjärtlapp, en skoter, nå bollar som man sjuter upp och emils bysse. albin fick en låda med 10 bilar och en telefonliknande sak som man skan spela in på.... vicke blev jätte nöjd och jag hoppas albin oxå blev de =) 

sen så va jag tvungen att köpa en overall till till albin (den tredje på 2 månader) den första gick sönder så den böt mamma ut och skickade en ny som oxå gick sönder (på 3 ställen) och så när ja va i v-ås så köpte jag en ny som satt precis på albin vilket gör att han inte kan ha nått extra under..
va in på lindex, där fanns inga overaller. på åhlens fanns de men jag gillade dom inte. så vi fick vidare till chicaboom och hittade en fin mikk-line med dubbla dragkedjor och nedsatt pris. den hade kostat 800kr och nu 559 kr. den på åhlens kostade 700 kr. så tycker jag gjorde ett bra köp=) nu kan albin bara ute utan att bli kall.

Abbes nya overall (mikk-line stl 86) kan ju alltid hoppas att han kan ha den ett tag nästa vinter!


för pengarna som vicke fick av morfar och Kristina köpte han:
emils bysse


skjuta bollar


en skoter, mycke viktigt att de är en ski-doo...  och sjärtlappen ligger där ute så den har jag inte tagit kort på!


och albin fick:
kan spela in ljud på den och spela upp.. mycke uppskattad=) kul att höra sig själv =)


en låda med 10 bilar,plan och båtar mm


farmor va med och hon köpte en jätte fin tröja till vicke(han valde själv) och en mumin body till abbe =)
tiden går för fort!

ja de är faan va den går, hinner ju inte ens med. snart februari ju...

i dag har vi haft 0,7 plus ute så då passade vi på att vara ute. albin låg inne och sov. ( babyvakten va på så klart) vi fick lite lekbesök av E och grabbarna L och S vilket vicke tyckte va skit kul. han lånade deras sjärtlapp och åkte i backen. kanske han köper en i morron när vi åker till L-sele. barnen fick 300 kr var av som morfar och hans fru i julklapp så de blir ett besök på leksaks affären i morron oxå. jag lovade ju att han skulle få precis va han ville för dom pengarna, och jag hoppas verkligen att han köper nått som han kommer att leka med oxå.

lill fisen har börjat gå när man ställer han upp, ha med hjälp alltså (håller händerna) och han blir skit förbannad om han inte får gå.

just ja, i går eller förrgår när vicke kom från dagis såg jag ett litet rött märke på ögonbrynet. tänkte inte mer på de förren i går, en stor jävla blåtira har han fått. enligt honom så han han fått en leklåda där men enligt fsk läraren så hade han och O krockat. så kan de gå när man leker... tur han inte har ont!

i morron är de karl son har namnsdag så bäde ygge, vicke bengt-ivan och ragnar har namnsdag så då har jag en anledning att baka=) HELVETE... kom på nu att jag har tårtbotten ute, måste gå ute och hämta den... INTE GLÖMMA! slänger in några kort så ska jag gå och hämta in den sen!

blåtira!


ähh kommer mer kort sen måste gå ut och hämta den annars kommer jag glömma borttårtbotten!


bye

jo men visst!

.. eller nått, vet inte va jag ska skriva har inte så stor lust egentligen.

i dag så har jag väl inte gjort så mycke.diskat, tvättat, duschat, bytt i kattlådan busat med barnen.. ja de vanliga.
vicke började dagis i dag efter jullovet och jag han bara väcka honom och fråga om han ville gå till dagis och innan jag han säga dagis fördigt så va han ur sängen och va på väg ner.. han hade så brotton så han ville inte ens ha frukost.. men där fick de va stopp klart han måste ha frukost så jag fick allafall i honom en macka och mjölk sen hade han snabbt på sig overallen och skyndade i väg till "jobbet" som han säger =) söt fisen=) 

albin han hittar man oftast ståendes i sängen nu för tiden när han har vaknet... just fan nu glömde jag ju sänka sängen till nedersta hålen, ja så går de när man tänker på annat, suck! sen hittade jag en till liten tandsing i munnen på honom. nere till höger, inte undra på att han har dreglet som f*n dom senaste dagarna...

3 dagar till fredag. ska bli kul å komma "hem" kommer dom sakna mina små fisar. vill inte lämna dom men dom har de mycke bättre hemma med pappa än att följa med. som tur är är jag inte borta så länge..

halva garage taket avskottat. tur de finns bekanta med traktor annars hade bilen aldrig kommit fram eftersom delar av högen ligger på bakluckan... haha


gjorde en jävligt god tacopaj här om dagen...


mina fina och underbara små fisar =)


finaste viktor


finaste albin


blev matmuffin med bacon,purjo,ost och tomat till middag i dag. vicke gillade dom skarp för han moffa i sig två stora =)
                                                                       see ya !!

Skit ungen!

ja man kan inte annat än säga skit unge... på ett bra sätt dock =)
lillfisen har fått för sig att i sängen ska man sitta inte sova.. suck. och i natt ville han inte sova alls kl halv 4 -4 vaknade han och tyckre de va skit kul att sitta och leka... suck igen.... efter ett tag så va han skit glad och då ser jag i mörkret att han STÅR i sängen... dubbel suck... så nu får jag lov att flytta ner till sista hålen på sängen... lilla skit ungen.... efter 5 nån gång somnade han tillslut...

käre gubben min åkte precis till jobbet.. så tråkigt när han jobbar kvälls skift man hinner knappt träffas för när jag ska lägga mej kommer han hem... han jobbade i går så då får han allafall vara ledig torsdag så då hinner vi umgås och kramas hela dagen innan jag åker...bara 4 dagar kvar nu, jag längtar men endå inte... du kunde ju varit roligare omständigheter som jag skulle åka ner till men men, man väljer inte alltid...

lillfisen sover och jag ska går ner och spela spel med vicke, lovade de i går..

bye bye!!!

I går!


I går när jag va ute med barnen och vicke åkte pulka satt jag på sparken och lyssnade på ingenting... de va riktigt tyst och stilla, hur härligt som hälst. hur ofta va de tyst i stan egetligen... ALDRIG... att man kan njuta av tystnaden visst jag inte men de gjorde jag i går...

Så till i dag!

Vi har vart på affärn och så har vi lekt och städat. och så kokade jag lite hallon sylt, de är fortfarande massa bär i frysen...låt mej tänka.... de finns blåbär, hallon, hjortron och lingon så nån sylt lär vi ju inte behöva köpa innan sommaren och då är de ju bara gå ut i skogen och plocka... lyxigt med skogen bakom "knuten"...

 ygge är väl hemma om ca 1 timme och då blir de till att laga pannkaka och till den blir de nygjorda hallonsylten och chokladgrädde... får se om de passar med den grädden.

om man ska ta och göra lite nytta i tvättstugan, de är fortfarande täcken och kuddar som ska tvättas.


                                                                   BYE BYE for now

Utrycka sig!?


Jag är så jävla dålig på att utrycka mej skriftligt, men jag hoppas alla fattar va jag menar när jag skriver... mina formuleringar kommer bättre ut i tal! =) men man kan ju inte vara bäst på allt....   jag kan lite om mycke.. haha

kidsen leker här bevid mej och tokskrattar båda två. vi ska snart dra på oss kläderna och gå ut. jag måste skotta snö.. de är egentligen ygges jobb men jag känner för att vara lite snäll i dag dessutom så måste jag göra nått har vart alldeles för lite att göra i jul... min älskade mamma har tagit hand om all tvätt... (berg) och gått upp med barnen på morronen så jag fått sova... och gjort massa annat, vilket lyx =)  MAMMA FLYTTA HIT!!!!  = )


kärlek till dej min kära mor!

vicke kan inte ta kort utan att göra miner...lilla skit ungen

fan, allt bli kursiv och jag får inte bort de... trycker och trycker , jeje skit samma de får väl va så då, har icke tit att bråka med de nu! 

nu ska ungarna bli påklädda för att gå ut! lill fisen är super trött så han ska få slumra i vagnen!!


                                                      ADJÖ på er för nu!

Nu är de tomt!

nu har alla åkt hem och de är jätte tomt. vicke blev lite ledsen när mormor skulle åka hem men de gick ganska snabbt över i bilen. men hemma när han skulle sova så kom de lite tårar men dom gick oxå ganska snabbt över.  lill plutten förstog nog inte så mycke men de kommer väl den dagen då han oxå är ledsen när mormor ska åka hem.

ungarna fick en uppsjö av saker i julklapp orkar inte skriva upp allt om jag räkar grömma nått från nån så, ingen nämnd ingen glömd.

väntar på kort från mallan som tog kort på jul och nyår. jag va inte så flitig med kameran den låg mest på sidan och "vilade" =). skönt att för en gång skull slippa stå bakom kameran..


jag har bokat flyget. den 14 jan åker jag mer till v-ås och den 18 hem i gen. blir dock inte den roligaste resan ner.
sen har jag massa att göra när jag ska ner. köpa massa saker i affärer som inte finns här som ex IKEA =) love it.  och sen ska jag hälsa på bästa micka =) kanske vi kan ta en grogg eller nått på lördagen ?

nää nu vakan lillfisen....


RSS 2.0