macaroons

Macaroons

150g skållad och fint, fint malen mandel
150g florsocker
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag
ev. livsmedels färg

Gör så här
Blanda mandel och siftat florsocker i en skål.
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.
Blanda socker och vatten till sockerlagen och låt koka tills temperaturen nått 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita och ev. några droppar karamellfärg i mandel och florsockerblandningen. Vänd ned den italienska marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande. Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig. Grädda sedan i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.


Macaroons med vanilj och jordgubbs frosting.

Kommentarer
Postat av: Sanna

Värst vad du kastar upp recept. Får ju abstinens efter jobbet :P



SV: Jo, förstår det. Måste vara väldigt skoj när man verkligen börjar märka hur de utvecklas ändå! Jo, klart det händer. Man har inte kontakt med så många längre, speciellt efter jag flyttade till Sthlm/nacka. Nja, kan inte vara någon hit att bo där under vintern. Fast jag tycker det verkar väldigt mysigt ändå, det lilla man sett på bilderna i alla fall =)



Och ni har ju hus.. Då kan man klämma in en crosstrainer, lite hantlar och träna hemma ;) Jo, vi kanske har rätt att gnälla, haha. Någon gång ska man ha det. Hmm, mjo. Håret är ju sjukt tunt... Har många hårstrån men de är så tunna så.. Inte mycket att göra =/

2010-10-22 @ 12:37:02
URL: http://stillunbound.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0