Vila I Frid !

En av viktors extra dagmammor och min mammas vän från västerås passerade över till andra sidan i går eftermiddag efter en svår tid av canser.  jag lider med familjen och tänker på er, ni kommer klara detta även om de kommer ta tid. styrke kramar till er.

Vila i frid och hoppas du mår bättre där du är nu!

trasig i gen!

nu funkar inte mobilen igen, eller telefon funkar men inte kortet.   de är som att ringa med ett kort sominte finns... och när jag hörde av mej till kundtjänst så kunde dom inte göra nått förren på måndag när support va på plats.. 
vilket Skit, hoppas för deras skull att dom kan fixa de för annars har mamma slängt ut 100 kr att fylla på min mobil utan att jag kan ringa! och då har dom "tjänat" på de och tänk om jag skulle behöva ringa förlossningen, de kan jag ju inte nu!!

SKIT TELENOR!   
aldrig mer telesnor abonemang eller kontant kort, tur att jag snart flyttar över kortet till halebop!!


torsdag!!

slö dag i dag, inte orkat gjort nått men jag ska ta och diska lite snart, vicke hjälpte till lite med disken men de får jag ju göra om =) gulligt att han hjälper till allafall även om de inte blir rent, och att 2 par diskhandskar är dyng sura vara av ett av dom paren full i fett.. hehe 

hittade en burk med blandade runda pärlor i går som jag hade till nått förut, så de har vicke suttit och gjort halsband av.

sitter och driker lite kaffe men de är inte så speciellt kul.. skollade tungan på maten i går så nu gör de ont bara jag får nått på tungan...hoppas de går över snart!!

förra veckan va de barnens vecka på konsum i storuman och dom hade en tävling, man skulle gissa vem de var som gömt sig i en påse, så jag tävlade åt vicke.  hade helt glömt bort de tills i dag när dom ringde och berättade att vicke hade vunnit. får se i morron va de är han har vunnit för jag kommer inte i håg om de stod eller inte!!

i morron är de besök hos bm. jag hoppas att mitt blodtryck har gått mer, för de har höjts dom 2 senaste gångerna och jag har vanligtvis väldigt lågt blodtryck. 

ser att jag skriver lite huller om buller och osammanhängande i mina inlägg men de får nu stå ut med. hehe

nee nu kommer lite kort, samlade på mej några st så de är från hela veckan och helgen =)


vicke åker skidor för första gången. han va jätte duktig, såg ut som
att han aldrig hade gjort nå annat =)


hej och hå!!   han blir stark i armarna när han stavar på =) såg lite
jobbigt ut men han tyckte de va kul=)


blidde en liten vurpa oxå men han va snabbt upp i gen och åkte ner
för den minimala backen vi har på uppfarten


tur att släkten har de "verktyg" som behövs för att flytta på 600 kg pelletssäcker =)
vicke tycket de va super intressant att kolla på=)


katterna har hittat en ny plats att lata sig på... tur att de är yggs nya
gamla skrutt bil och inte den i garaget...hehe


hehe busen kör höger,vänster med sked och gaffel =)


är katterna ute så kan man inte gå nånstans för då följer dom med,
spelar ingen roll vart man ska...


de är ju en månad sen men här kommer 2 kort som jag scrapat...
denna skickades till micka på hennes 25 års dag =)


och denna skickades till erika på hennes 30 års dag =)


och så magen i dag.   v.39+1


och sista bilden för nu!!  magen framifrån v.39+1

en liten uppdatering!!

nej, de har inte kommit nån bebis än även om jag skulle vilja de!!

orkar inte skriva för mycket, är trött och slut efter gårdagens städande! som vi endå inte blev klar med!! suck! vi hann allafall storstäda övervåningen och toan!! plus lite annat viktigt!

kände redan i morse att de inte är min dag i dag! har ont i ryggen och fogarna, de blir inte bättre av förkylningen. är snorig, hänging och när jag hostar känns de som benen ska lossna för att de gör så ont i fogarna.
i allafall så har jag hunnit med att ta upp sängen till bebis, eller jag fick lite hjälp av busen =) men när vi skulle göra ren den va de inte lika kul... hehe blev allafall jätte bra när den blev ren och bäddad. har fått lägga över en filt så katterna inte ska ligga i sängen, vill ju inte vänja dom att dom får sova där!!  så nu är allt klart för bebisens ankomst
så KOM NU BEBIS!!!  jag orkar inte vänta längre!!

ne nu är de dags för sängen riktigt trött!!  sååå  GOD NATT alla!!

kaos i kroppen!!

fy fan så jag mår just nu, orkar ingenting.. ygge har vart dålig sen i måndags och i går kväll slog de till på mej!
ont i halsen, ont i alla leder, ont i huvet och fryser/svettas om vart annat... jag som aldrig brukar bli sjuk när nån annan i familjen är de, men nu måste de ju vara för att jag har sämre immunförsvar.   inge kul för vicke när jag bara ligger och vilar... tur att han kan leka lite själv och kan gå ut på gården... dock inget kul väder i dag.. har snöat hela dagen... tråkigt då blir man bara ännu tröttare och sjukare!!

i går va vicke på 4 års kontrollen... allt gick jätte bra och han va jätte duktig!!   klarade hörseltestet utan problem, så nu vet jag att han bara retas när han säger VA! hela tiden =)  synen va oxå bra, han fick peka på bokstäver som läkaren pekade på...  han följde annvisningar, hoppa på ett ben och gå balansgång!  sen ritade hon ett kors och vicke gjorde lika =)  sen skulle han rita den berömda huvudfotingen =)  gick hur bra som hellst =) och så var de färger och räkna!! allt gick toppen bra=)  riktigt stolt över honom =)

gick oxå in i v 38+0 i går men orkar inte ta nå kort, så de får vara!!  nu ska jag gå och göra soffan sällskap i gen orkar inte sitta upp!!


Tisdag!

fin fint väder ute i dag!! strålande sol och inte ett måln på himlen... måste ta fram stolarna ute i boden så man kan sitta ute och ta en kaffe medans vicke är ute och leker..

i går va jag hos bm, undra hur de står till i hennes huvud!?  när jag kom sa hon   -  de är väl inte mej du ska till?!   ehh joo den 15/3 mellan kl 13-14 skulle jag komma!!  då hade hon inte skrivit in de i sin kalender utan bara på att papper som hon antagligen kastat!!  sen har hon vart glömsk med prover som är viktiga.. jaja snart slut på denna graviditet.. nästa gång jag blir med barn( om jag nu vill ha fler ) så tänker jag åka till lycksele så allt blir noga...

v. 37+5
blodtryck: 145/82
urin: 0/0
sf mått: 36
fosterljud: 151
fosterläge: huvud ner

i morron är de vickes tur att gå till läkaren... på 4 års kontroll, lite sent men bättre de än aldrig.. jag hade helt glömt bort att få hans journal hit skickad, men nu är de gjort så vi får se i morron hur de går... de kommer gå toppen bra tror jag =)

mitt abbonemang  gick ut i går så nu kan jag inte ringa nån!! har telesnor kontatkort men tänker inte fylla på de, ska byta till halebop. de har dom jag ringer mäst så då ringare jag gratis till dom!! billigt och bra =)

här kommer lite kort innan jag ska gå och diska... fattar inte vart all disk kommer i från, tycker att jag diskar hela tiden!! haha


lagar lite köttbullar!!


de kom ett par varmfodrade stövlar på posten till vicke!!  tack mamma/mormor


soffpotatis!!

de är va jag är, nästan =) kan inte göra mycke annat nuförtiden... de viktigaste som laga mat, diska, tvätta och städa gör jag ju även om de tar 3 gånger så lång tid och att jag måste vila efter..

har vart själv några timmar i dag,  ygge och vicke tog med sig majsan, mallan och tommy på pimpeltur...  
men de va bara vicke som fick fisk =)  en abborre , duktig grabb=)  sa innan att om dom får nån bra fisk så kan dom ju ta hem den, men eftersom de bara va en stackare så gick de ju inte laga mat på den så de skulle räcka  till alla så katterna fick sej lite lördagsgodis =)  

nej nu ska jag och mina blåa svullna fötter gånger 3 gå och vila i soffan...

just ja mobilen funkar nu allafall, de tur man har en händig gubbe som kan de mesta =)  tack ygge jag älskar dej!!


bye

skit sak!!!

att allt ska gå sönder eller vara segt!!   nu har min mobil gått sönder oxå... ygge sitter och försöker lage den, de återstår att se om han lyckas...  att en telefon inte ska hålla mer än 15 månader är ju tragist!  har inte råd att köpa en ny heller så jag får gå upp till vickes rum och leta reda på nån gammal som jag haft ...   så vill ni nått får ni ringa till ygges mobil eller skriva på msn så länge!

vaknade i morse halv 6 av att de knackade i taket. de lät så högt så jag trodde att de rasade in, men de va ju bara lite snö som rasade ner... kl halv 8 rasade lite till... och kl 1 när jag och vicke stog i hallen knackade de till 4 gånger så högt som i morse och då rasade all snö på höger sida av taket ner... ja de va ju bara en halv meter högt på taket som skulle ner... så gissa om att de är MYCKET snö runt huset nu när allt har ramlat ner.... sa för mej själv i morse att vicke får inte vara ute och leka förren allt snö på taket är nere. de va ju tur att de kom i dag så han kan vara ute och leka i morron...

nej nu ska jag se om maten är klar och om han får i hop telefon...    bye!!!

dags för ett inlägg!!

den här veckan har haft ett väldigt konstigt väder... i måndags så va de plus grader, strålande sol och fågelkvitter när jag gick till dagis, men så fort jag kom in där började de blåsa orkan och toksnöa!!!
i går så va de sol och minus 2 när vi åkte till storuman och sen började de att blåsa och snöa!!
och i natt mellan 2-4 så började de att snöa och har gjort sen dess så nu är de nog över en dm på uppfarten.... blää

stackars liten buse, när jag kom och hämtade han så hade han precis krockat med en stol när han lekte spindelmannen, så han blödde lite och fick en bamse bula på ögonbrynet... när vi kom hem så ville han ha plåster... så ett mumin plåser med lilla my på pryder hans ögonbryn nu =) vilket fenomen med plåster, så fort de kommer på såret så sluter de göra ont... =)

i går eller va de i måndags så planterade jag om blommor och och satte några i jord men de fattaders till några så jag fick köpa mer så nu hade jag tänkt att jag skulle fylla på lite på dom som saknar jord =) dom mår nog mycket bättre av de skulle jag tro!!  
så har jag kollat runt på nätet om jag kunde hitta ett par fodrade stövlar till vicke hans viking vinterskor blir så blöta rakt i genom nu när snön börjar är blöt. de är inte så skönt att leka i dyngsura skor...   hittat några av märket tretorn som jag gillar.. men så är de ju de här med att beställa på nätat.. som alltid när jag ska beställa så finns de inte i hans storlek!!!  har alla barn hans storlek nu????

nu får de gärna vara över orkar nästan inget längre och kan inte sova på nätterna, sen är jag ju nästan säker på att jag kommer att gå över oxå de gör de ju inte roligare... vicke känner nog att jag inte mår så bra för han har börjat bråka mer och ligga på golvet och skrika när han inte får som han vill...stackarn som får stå ut med en mamma som inte är nå glad... han vet allafall att jag älskar honom för de säger jag varje dag till honom...

nee nu har jag försökt hela dagen med att få de här inlägget klart men de har alltid kommit nått mellan så nu tänker lägga in nå kort och sen göra nå annat!!!

magen v.37+0...    20 dagar kvar till bf!!




krock skadan!!  stackarn ser ju inte så trevligt ut!!





ett stycke paket =)

skulle vart till storuman på föräldra grupp i dag men de kände inte min kropp för så jag stannade hemma... busen har vart på dagis och jag har tagit de lungt, suttit vid datan, hängt tvätt och diskat...
solbritt kom förbi med lite blommor som hon hade över sen hon bytt jord till dom... så snällt att hon ville ge mej blommor... de ser ganska tomt ut i fönstrena här hälften av alla blommor dog i flytten i sommras...  när hon gick tacka jag för blommorna men de skulle man tydligen inte göra för då dör dom!! hehe  de har jag aldrig hört !! så jag ska aldrig tacka får blommor nå mer bara så ni vet =)

sen vid 4 kom majsan förbi och körde mej till konsum för att hämta mitt paket och lite handling =) efter de så hämtade vi vicke och han ville öppna paketet på engång.. men de fick vänta tills vi kom hem.... nyficken som tusan va han =)   han blev nog lite besviken när han bara såg blöjhinken men  när jag lyfte på den sken han upp som en sol =)  ett cars pysselsätt  gissa nån som började rita på engång =)  sen öppnade jag hinken och då fanns ju lite till, en påse med overallen till bebis och en tröja med mac queen som han trodde va bebis men som va hans=)  när han skulle testa den sa han - mamma ta bort lappen... ok, sen när han fått på sig tröjan sa han - åhh de här är min favorit =) sötisen då =)  sen fanns de ju godis där i oxå som han ville ha. men då fick jag säga nej... godis äter man på lördag!!  

fick precis besök av matte , ygge hade hunnit i väg till grannen och gjort ren pannan.... satt och pratade lite å drack kaffe... sen när han skulle gå så tänkte jag att jag skulle se om figge ville komma in  han hade vart borta flera timmar.. så hörde vi honom, gick och kollade lite då satt stackarn 10 meter upp i ett träd!! och matte fick ta en stege och klättra upp men den räckte ju inte så han fick klättra lite på granarna!!!  stort tack för att du fick ner honom!!   när vi kom in så va han så rädd så han kissade på sig på mej!! stackarn!!  han lär nog inte våga sig ut på ett bra tag!!  och 5 min efter matte åkt så kom ygge hem... haha

nej nu ska jag ta och lägga in lite kort sen blir de att slappa framför tv:n


pysslar för fullt med pysselsättet han fick av mormor =)


tröjjan fick han oxå!!


godiset =)


bebisens overall



onsdag!!!

då va de mitt i veckan och i kväll får jag äntligen se andra avenyn.. har väntat 2 onsdagar bara för att de där förbannade os visas på 1 an så har jag inte fått se de jag vill se... =(

busungen ville vara hemma i dag så de fick han. vi har hunnit med att pyssla lite men när de inte går som han vill så går han i väg... fick han allafall att städa bort de han hade klippt sönder =)  nu sitter han och tittat på tv en stund sen ska han få hjälpa mej att dammsuga om han vill =)  själv måste jag passa tvättmaskinen  så jag kan hänga upp sängkläderna till spjälsängen, hade tänkt skruva i hop den i morron  eller senare i dag =)   hoppas bara att katterna låter bli att hoppa i och sova i den!! i så fall får jag stänga dörren så dom inte kommer in!!

måste gnälla av mej lite om min afötter och händer i gen!! dom är svullna som fan och i vänser hand har jag ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen och i höger hand så har  pek, lång och ring fingret domnat bort så jag inte har nån känsel eller så är de myror!!!    fötterna och vaderna ser riktigt äckliga ut har så mycket vatten där så jag vet inte vad.. får inte ens i fötterna i skona, inte ens i foppa tofflorna får jag i fötterna...tur att jaghar ett par skor med kardborre som jag kan ha, men i de här vädret så är de juinte dom bästa skona att ha...hehe   nee nu är de nog klagat för i dag!!

i går fick jag veta att farmor min ligger på lassarettet och kan inte gå eller äta för hon har ingen känsel i ben och händer... dom vet inte va de beror på... hon kommer aldrig mer få komma hem i gen utan kommer få bo ett ett ålderdomshem... jag känner mej så fast att jag inte kan åka och hälsa på henne, jag får ju inte flyga när de är så nära inpå  förlossningen... jag hoppas hon orkar hålla ut ett tag till så jag hinner träffa henne... 
jag tänker på dej farmor!!

i går skulle även lennart fylla år... hela 67 år skulle han ha fyllt... GRATTIS


ne nu är jag suttit allt för länge kaffet är uppdrucket och jag ska dammsuga... men först lite kort på magen!!



de är lite skillnad på magarna eller hur  !!  ??

28 dagar kvar = 4 veckor

fy vilken blåst de har vart i dag!! och all snö som kom i helgen har blåst omkring så när jag skulle ut med vicke till dagis i morse så va de lite drivor överallt och så hade dom plogat så de va glashalt på vägen... gissa om jag tog de försiktigt och att de tog en stund till dagis.. efter jag lämnat homom tog jag lejden hem men de va ju inge bra de heller för ygge hade kört upp fel spår så de va bara plöja sig i genom en halv meter snö brrr....

när jag kom hem så va de bara ner i tvättstugan och tvätta och hänga tvätt sen upp och vänta på att de skulle bli klart sen ner i gen och i med tvätt och hänga.... tog mej en skön dusch efter de och innan jag skulle gå över till majsan som skulle köra mej, så va de ju de där med snön... blir tokig snart de hade blåst så mycket att dörren hade fått sig ett lager framför på ca 30 cm bara att kliva över... men på uppfarten ca 3 *3 meter där va de ju oxå drivor så jag fick skotta mej ut till vägen .haha  stackars ygge som fick skotta bort allt när han kom hem annars så hade han inte kunnart köra in bilen...

gick bra hos bm i dag allafall...

v.35+6   och 28 dagar kvar!

hb: 119
urin: 0/0
blodsocker: 4,1
blodtryck: 143/76
sf mått: 34
fosterljud: 144
fosterläge: huvud ner

och på torsdag blir de föräldragrupp, skulle inte fått gå på den eftersom jag redan har barn men baraför att jag är nyinflyttad och inte känner nån så skulle jag få gå =)  så då kanske man lär känna nån!!

fick vänta på ygge 2 timmar för att kunna åka med hem så jag gick till akkan och skulle ta mej en kopp kaffe... där satt mallan,ida och ankita så jag fick mej lite sällskap nästan hela tiden =) tack för de =) skönt att slippa sitta själv och muppa sig... haha

nej de är väl dags att gå och hänga lite mer tvätt sen få på vicke pyjamas och borsta bort trollen från tänderna.. sen blir de halv 8 hos mej och navy cis och sen får jag se va de blir mer !! 

bye!!!




nu är jag less..

på att ha 100000 extra kg , dommningar i händerna, stressless legs,  foglossning, trött, snurrig, vatten i ben och händer. jag känner mej bara ful och äcklig just nu.. tur att de bara är 29 dagar kvar sen kanske man kan bli normal i gen.... tja de lär väl ta ett litet tag men jag har ingen stor mage i vägen....  vet inte om de kommer bli fler småttingar efter den här om de ska vara lika förjävligt att va gravid nästa gång... fyy fann säger jag... jag passar inte att vara gravid , så är de bara !!!

nu är praktiken över allafall. de är riktigt skönt att vara hemma och inte behöva stå hela dagen och sen komma hem och och ha ont !! men de finns ju fortfarande massa att göra här i huset... har inte hunnit med så mycket när jag vart på praktiken så de får jag i gen nu... så i dag blir de leta upp alla tvätt som ligger utspridd på alla våningar och tvätta lite, sen hänga den... och så måste jag ta och diska, hatar att diska och snart har vi inga rena bestik. hehe och så måste dom stackars blommorna få lite vatten... ska även plantera om några stycken i veckan när jag har vart och köpt jord... 

nää nu ska jag ta och dricka upp kaffet och sätta i gång annars så kommer jag fastna här hela dagen... 
först en liten bild på wilma och ida !!




RSS 2.0