Äggfria muffins

Känner mig så elak när lilla E kommer på besök och bara kan äta skorpor. Så i dag när jag visste att dom skulle komma så baka jag ägg fria muffins till honom. de måste vara krångligt att var allergisk mot ägg, ja eller allegisk mot nått överhuvudtaget.. 



ÄGG FRIA MUFFINS

½ dl socker
1 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl eller rismjöl
1 tsk bakpulver
1 dl risdryck eller havredryck (muffinsen blir luftigast med risdryck)
4 msk rapsolja eller flytande mjölk- och sojafritt margarin

Gör din egen smaksättning eller välj någon av följande:

- 2 tsk vaniljsocker + 1½ - 2 msk kakao + 1/2 tsk snabbkaffe (mosa kaffepulvret med en sked innan du blandar i det)
- 2 tsk vaniljsocker + 2 msk kakao och byt ut havredrycken mot 1 dl apelsinjuice
- 2 tsk vaniljsocker och 1 dl bär, tex hallon och blåbär
Kom ihåg att läsa innehållsförteckningarna om du inte är helt säker på vad ingredienserna innehåller.


Så här gör du:

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll över vätskan och margarinet och vispa snabbt ihop till en smet. Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Låt svalna på galler under duk.


Äggfria muffins torkar snabbare än andra muffins, så förvara dem i frysen och ta fram strax innan du ska bjuda på dem.

Muffins med hela bär behöver några minuter extra i ugnen. Känn med en sticka om de är färdiga.



Så här blev min äggfria choklad muffin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0